<script> <style>

HBF(Holland Blues Festival Grolloo - 13/14/15 Juni 2024  Crossroads Festival Bonn(BRD) Ledffoot - 10/05/2024 - Olst • Bluespeer 17 18 19 MEI '24 • NOT THE ROLLING STONES (UK) - zondag 26 mei 2024 Heino • Jam-Session Heino 21 April/12 Mei 2024 • THE MUDD FOOTE (USA) | zaterdag 14 september Heino • SUGARIFF, funky rockband uit Arnhem | zaterdag 09 november Heino •

Cypress Spring - American White Trash (2018)

CoverCypress Spring - American White Trash (2018)
De idyllische Cypress Spring in Vernon, Florida is een zomerse hoofdbestemming voor de lokale bevolking om af te koelen, af te hangen en plezier te hebben. Nu brengen drie inwoners van de 2 mijl lange Florida Panhandle stad Cypress Spring naar de country rap scene. Paul Roche, Kalan Miller en Tyler Ackerman vormen het trio met de toepasselijke naam Cypress Spring en hebben grote plannen als ze het genre met een "cowboy up or sit down" houding aannemen.



Op 16-jarige leeftijd speelde Paul met zijn vader's southern rock band in bars voordat hij oud genoeg was om in te stappen, met nummers van artiesten als Lynyrd Skynyrd en Merle Haggard. Kalan is een rapper, beïnvloed door artiesten als Nelly, T.I. en Ludacris, die van oudsher dol is op landteksten met een hiphop beat. Tyler, een voormalig klasgenoot van Paul en Kalan, is een getalenteerde gitarist en zanger die ook veel van de nummers van de band schrijft.
Paul, Kalan en Tyler maken al vooruitgang in het country rap genre. De levenslange vrienden groeiden samen op in het vuil en spelen nu, als beginnende artiesten, samen op het podium.
Hun kleine, zuidelijke stad met 750 inwoners en één straatlantaarn inspireert de muziek van Paul, Kalan en Tyler enorm. Ze brengen een groot deel van hun downtime door met jagen, vissen, modderen en "glanzen" - hydrateren met maanlicht. Hun songwriting weerspiegelt op natuurlijke wijze hun inspiratie en levensstijl.  Het trio bracht een stevige maand door met het schrijven van hun gloednieuwe album, "Denim", en een week later met het opnemen ervan. 


Uitgebracht op Nashville-based Average Joes Entertainment (ook de thuisbasis van Colt Ford, The LACS, Montgomery Gentry, Sarah Ross en vele anderen), dit 12-track album biedt nummers over wat is gegraveerd in de zielen van Paul, Kalan en Tyler; gewoon gezegd, hun manier van leven. Het titelnummer, "Denim", was een hoofdbestanddeel in seizoen 2 van de CMT-serie, "Party Down South". Cypress Springs' meeslepende 20-webisode serie, "Way of Life", heeft de fans ook een kijkje in het dagelijks leven van het trio en de gebeurtenissen gegeven.
Je hoort songs over het laten vallen van een achterklep, het stoten van een goed nummer op een onverharde weg en trots zijn op waar je vandaan komt. De populaire single "Way Of Life" met The LACS en Danny Boone vertelt over de zuidelijke levensstijl van Cypress Spring en hoe ze trots zijn op het leven dat ze leiden. De bijbehorende video heeft al 8 miljoen keer bekeken op YouTube en bijna 11 miljoen trackstreams.
"We hebben al ons hele leven muziek gewaardeerd en van muziek gehouden", aldus Kalan. "Eindelijk is dit ons moment om te nemen wat we hebben geleerd en onze passie en deze te delen met de wereld. 



Met echte countryteksten die naadloos samensmelten met een hiphop beat, is "Denim," van Cypress Spring een must-have voor elke country rap fan op zoek naar uitbreiding van hun collectie. Dit is nog maar het begin voor Cypress Spring.

Internet HOME