Johan Derksen verhuist de blues vanuit Grolloo naar Rotterdam

Johan Derksen verhuist de blues vanuit Grolloo naar Rotterdam

Johan Derksen werkt aan een plan voor een bluesclub in Rotterdam. Dat heeft hij via het Algemeen Dagblad laten weten.De club wordt een nieuw avontuur voor Derksen die eerder aankondigde dat hij na 2020 wil stoppen met het Holland Blues Festival in Grolloo. Volgens het AD zal ‘het kindje van Johan Derksen’ na 2020 van de agenda verdwijnen.

in Drenthe leefde na het laatste festival, afgelopen zomer met onder anderen Ringo Starr, nog hoop dat er wat jaartjes aan vast werden geplakt. Gaat niet gebeuren, zegt de Grolloo woonachtige Derksen. ,,We zijn na vijf edities door de topacts heen. Als we daarna doorgaan, moeten we het doen met B-garnituur. Daar ga ik niet aan beginnen.”
Trots op Grolloo

Derksen is volgens het AD niet bepaald rouwig om het stoppen van het festival, ook al is hij trots op wat er is neergezet. ,,Het is een chique festival geworden. Voor 110 euro kun je kiezen uit heel veel bands, er is veel service, je kunt gratis je auto parkeren en de catering is goed.”

Voor zijn bluesclub in Rotterdam heeft Derksen inmiddels een pand op het oog. ,,Ik zeg niet waar. We zijn nog in onderhandeling met de makelaar. Het is in elk geval in het centrum van de stad. Mijn compagnon woont op de Kop van Zuid: daar ergens in de buurt.”

Bron: https://www.dvhn.nl