22 December - GitGo Blues Festival 2018 Deventer.


http://www.deblueskrant.nl/index.html22 December - GitGo Blues Festival 2018 Deventer.
Entree:     € 21,00
Open:     18:00 / aanvang:    18:30

Locatie:    Concertzaal
Tickets:  zijn HIER te koop

Voor het derde achtereenvolgende jaar organiseert De Blueskrant het GitGo Blues Festival in Deventer. Dit jaar voor het eerst in samenwerking met het Burgerweeshuis.
Een internationaal Bluesfestival voor jong en oud, dat zich niet conformeert aan een bepaalde stijl maar juist de randen van de blues opzoekt en een diversiteit aan stijlen voorschotelt. Het GitGo Blues Festival is het laatste bluesfestival van 2018, die de echte liefhebber en de ontdekkingsreiziger in muziek niet mag missen.

De line-up bestaat uit 5 bands die in de loop van het jaar gepresenteerd worden. Onderstaande bands zijn inmiddels bevestigd:
Money & the Man


Het Hollandse Garage Blues-duo Money & the Man laat zien hoe muziek ooit bedoeld was. Ruw, oprecht, spannend, luid en smerig, naar je toe geworpen tijdens de intense live shows.

Deze twee jonge gasten uit Zwolle zullen je verbazen met hun volwassen geluid, gevormd door blues, indie en rock ‘n’ roll.

Black Bottle Riot

Drank en gitaren in diepzwarte nachtelijke sessies zorgden voor een divers tweede album.
Rauwer, intenser en en muzikaler dan eerst; van vooralsnog onbekende donkere sferen tot uitzinnige juke joint party anthems. Het besef dat het draait om nu leven, nu genieten. Zonder harde tijden zijn er geen goede tijden. En Black Bottle Riot is er de band naar goede tijden uitbundig te vieren.
Ze speelden het album live in met zo min mogelijk overdubs, waardoor je als luisteraar de chemie duidelijk terug hoort.


Voor liefhebbers van stevige bluesy rock als Lynyrd Skynyrd, The Alllman Brothers Band, The Red Devils en Thin Lizzy.

Tricklebolt

Op het podium ontpoppen deze rustige Sallandse jongens zich tot een 5-koppig monster dat een verrassend rauwe stem, jankende en scheurende gitaren, gillende Hammond, steady pompende bas en stevig swingende drums uitbraakt in een heerlijke, vuige mix! Met hun eigen, door de sound van de 70’s geïnspireerde rocksongs, voert deze jonge band je terug naar de hoogtijdagen van Deep Purple, Uriah Heep, Led Zeppelin en Black Sabbath.

Met hun opzienbarende supports van Y&T, Golden Earring, Extreme en hun energieke optredens op grote festivals als Zwarte Cross hebben deze jongelingen laten zien dat de toekomst voor ze open ligt

Archie Lee Hooker

Blueszanger Archie Lee Hooker is een volle neef van de legendarische John Lee Hooker en is vele jaren persoonlijk verzorger geweest van deze legendarische boogieman.
John Lee Hooker vraagt zijn neef om zich in 1989 bij de band aan te sluiten. Na het overlijden van zijn oom besluit Archie Lee onder eigen naam verder te gaan en brengt zijn eerste cd ‘Suicide Blues’ uit, niet veel later gevolgd door ‘New Church Of The Blues’, waarop de laatste live opname van John Lee Hooker staat.

Archie Lee toert in Europa geruime tijd met Carl Wyatt & The Delta Voodoo Kings, maar In 2011 formeert hij de band Archie Lee Hooker And The Coast to Coast Blues Band en houdt hij het erfgoed van zijn oom in stand.

Kirk Fletcher Band

De veertigjarige gitaarvirtuoos Kirk Fletcher mag afkomstig zijn uit het Californische strijdtoneel van de gangster rap, zijn muziek vertelt een heel ander verhaal. Een verhaal van melodieuze blues met duidelijke invloeden van reeds overleden grootheden.
Fletcher is al lang geen onbekende meer in de blues, zo speelde hij diverse malen met grootheden als Joe Bonnamassa en Charlie Musselwhite, en was hij drie jaar lang leadgitarist van The Fabulous Thunderbirds. Hij wordt niet voor niets “one of the most in-demand blues guitarists on the scene” genoemd.

Hij staat garant voor opzwepende solo’s die herinneringen oproepen aan o.a B.B. King, Stevie Ray Vaughan en Jimmy Reed. Deze man weet soul, blues en funk te vermengen in een energieke show. Een geweldige afsluiter van het GitGo Blues Festival.

https://burgerweeshuis.nl/