<script> <style>

The Paper Kites - nieuwe album On The Corner Where You Live

http://www.v2benelux.com/The_Paper_KitesThe Paper Kites kondigen het nieuwe album On The Corner Where You Live aan en bereiken de gouden status met hitsingle Bloom.

De Australische indie-folkers hebben van dit album een melangolische, mid-tempo opvolger gemaakt voor On The Train Ride Home dat al in april van 2018 verscheen. Film-noir, ambient gitaarrifs en mysterieuze saxofoonklanken worden gecombineerd tot de soundtrack van het alledaagse leven in de stad en de verhalen die daarmee gepaard gaan............

On The Corner Where You Live verschijnt op 21 september via Nettwerk Records. Luister naar de eerste single Deep Blue Burn.


Frontman Sam Bentley vertelt over het moment dat het concept van het album tot stand kwam: "Het is een verzameling van verhalen over verschillende personen die allemaal samenwonen in hetzelfde gebouw. Ik wou momenten en gevoelens vastleggen, het draait om de mensen en hun verhalen."

Het album is geproduceerd met Grammy-winnaar Peter Katis (Interpol, The National) in zijn studio in Connecticut - een 120 jaar oud Victoriaans huis waar de band 5 weken heeft gewoond tijdens de opnames.

Voor het artwork van het album werkte de band samen met Los Angeles film-noir kunstenares Gina Higgins die ook de cover voor On The Train Ride Home schilderde en nauw samenwerkte met de band aan het concept van het nieuwe album.

On the Train Ride Home & On the Corner Where You Live zijn het vervolg op het album twelvefour uit 2015. The Paper Kites (bestaande uit vocalist Christina Lacy, gitarist Dave Powys, drummer Josh Bentley en bassist Sam Rasmussen) heeft een erg loyale fanbase opgebouw. In de acht jaar sinds de oprichting van de band heeft de band met hun muziek een indrukwekkend bereik gehaald met als uitschieter de single Bloom die ondertussen de gouden status heeft bereikt in Nederland, Italië, Canada en de VS.

De afgelopen 3 jaar heeft de band een lange tour gedaan over 4 continenten, waar ze 24 landen aandeden en bijna 200 shows hebben gespeeld. Met meer dan 300 miljoen streams en ruim 3 miljoen maandelijkse luisteraars op Spotify heeft de band ervoor gezorgd dat niemand meer om ze heen kan.


Tracklist:

 1.    A Gathering on 57th
 2.    Give Me Your Fire, Give Me Your Rain
 3.    Deep Burn Blue
 4.    Mess We Made
 5.    Flashes
 6.    Red Light
 7.    On the Corner Where You Live
 8.    Midtown Waitress
 9.    When It Hurts You
10.    Does It Ever Cross Your Mind
11.    Don't Keep Driving



For more information: www.v2benelux.com
   
 The
Paper Kites are an indie rock-folk band from Melbourne, Australia. The band was formed in 2010 and consists of Sam Bentley, Christina Lacy, Dave Powys, Josh Bentley and Sam Rasmussen.
They have released two EPs and their debut album States was released in 2013. Their second record twelvefour was released on 28 August 2015.
Bron: Wikipedia.