<script> <style>
HBF(Holland Blues Festival Grolloo - 13/14/15 Juni 2024  Crossroads Festival Bonn(BRD) Ledffoot - 10/05/2024 - Olst • Bluespeer 17 18 19 MEI '24 • NOT THE ROLLING STONES (UK) - zondag 26 mei 2024 Heino • Jam-Session Heino 21 April/12 Mei 2024 • THE MUDD FOOTE (USA) | zaterdag 14 september Heino • SUGARIFF, funky rockband uit Arnhem | zaterdag 09 november Heino •

release: Pianovirtuoos Noah Vanden Abeele komt met debuutalbum Universe 2018


Noah_Vanden_Abeele
V2 RecordsPianovirtuoos Noah Vanden Abeele komt met debuutalbum Universe Luister nu alvast naar de eerste single Clear Water De neo-klassieke componist Noah Vanden Abeele groeide op achter de piano en schrijft al van jongs af aan zijn eigen muziek. Nu, tientallen jaren later, heeft hij het vertrouwen gevonden om deze muziek de wereld in de brengen.
Geïnspireerd door de grootsheid van de natuur heeft hij zijn debuutalbum Universe opgenomen dat op 12 oktober verschijnt via Munich Records. De eerste single Clear Water is vanaf nu overal te beluisteren.

Het is de eerste track uit een reeks van elf nummers, waarin hij op een simplistische, maar bekwame manier streeft naar perfectie. Met de kenmerkende en ambitieuze compositie op Clear Water laat de Belgische artiest zien dat hij een fantasierijke pianist is. Hoewel de piano de basis vormt voor de composities van Noah bieden de strijkers soms een vleugje kleur in zijn muzikale passages. 



 
Naast het componeren combineert Noah zijn improvisatietalent ook met andere kunstdisciplines. Zo is hij de vaste pianist bij het Koninklijk Filmarchief ‘Cinematek’ (Brussel) waar hij improviseerde op meer dan 300 stille films. “Als ik op een goede film improviseer kan ik soms zo geïnspireerd raken door de beelden en het verhaal dat ik het gevoel krijg dat zowel het publiek, wat zich afspeelt op het scherm en de muziek samenkomen in één beweging, één geheel. Op deze unieke momenten voel ik de film en het publiek letterlijk in de toppen van mijn vingers, dit zijn heel dankbare momenten.”

De releaseshows vinden op zowel 12 en 13 oktober plaats in GC De Kroon in Brussel.
Als je Noah vraagt om zijn muziek te omschrijven dan gaat hij het liefst aan de piano zitten. "Je kan al een heel verhaal vertellen door één enkele noot te spelen. Mits je die noot in alle eerlijkheid speelt. Je creëert een ruimte en wat hierin ontstaat is muziek."

Universe is ontstaan vanuit diezelfde eerlijkheid. Iedere compositie is geboren uit zijn grote liefde voor improvisatie en een jarenlange passie voor muziek. “Ik maak al van kinds af aan mijn eigen muziek en het voelt nu alsof ik sindsdien naar dit album heb toegewerkt: dit album moest er komen.”  

For more information:
Munich Records
Bonairelaan 2 | 1213 VH | Hilversum | Nederland
info@munichrecords.com


Fotosbluesrock.nl Translate This Page