Festival Stoppelhaene: Orkest over de IJssel olv Hans Groen Raalte

Festival Stoppelhaene: Orkest over de IJssel olv Hans Groen Raalte
Datum: 24-08-2018
Locatie: Stöppelveld
Aanvangstijd: 20:00 uur
Eindtijd: 21:15 uur
 


Orkest over de IJssel olv Hans Groen
Trijntje Oosterhuis
Erik Neimeijer
Eric Milton
Cindy Oudshoorn
speciaal samengestelde projectkoor uit Raalte
Het 40-koppig semiprofessionele Orkest
Rumor has it verzorgt de backing vocals bij Orkest

Het orkest speelt een gevarieerde mix van muziekstijlen. Of je nu een fervent liefhebber bent van rocknummers uit de seventies, of liever luistert naar hedendaagse pop, het orkest is er voor iedereen. De muzikanten spelen alle genres, behalve klassiek. Het wordt een feest van herkenning vol bekende nummers, een trip down memory lane, maar ook een ware ontdekkingsreis langs hedendaagse muziek met prachtige soloperformances en de beste muzikanten.Dijk van een stem: Trijntje Oosterhuis
Trijntje Oosterhuis is een van die solisten. Hoewel de carrière van Trijntje Oosterhuis voor het grootste gedeelte uit Engelstalig werk bestaat, mogen we niet vergeten dat haar definitieve doorbraak als solozangeres toch echt kwam door een Nederlandstalig liedje. In 1996 wist heel Nederland in één klap wie de zangeres (die destijds met haar broer Tjeerd de band Total Touch vormde) was. Dat liedje, getiteld De Zee, schopte het tot de Top 10 van de vaderlandse hitlijsten. Wereld Zonder Jou (een duet met Marco Borsato), Vlieg Met Me Mee (uit de speelfilm Abeltje) en Nu Dat Jij Er Bent (dat een ode was bij de geboorte van prinses Amalia) zijn een aantal voorbeelden van bekende hits van deze Nederlandse zangeres. Met een dijk van een stem, zorgt Oosterhuis ongetwijfeld voor een knaloptreden tijdens Stöppelhaene.

Erik Neimeijer
Erik Neimeijer is gitarist, zanger (Bökkers, Lorrainville, Backcorner Boogieband, etc.) en schildert. Dit muzikale talent voelt zich thuis in alle muziekgenres: van blues, rock, tot jazz, maar heeft zijn hart de laatste jaren verknocht aan het zingen in Salland dialect met zijn band Bökkers. tergrond is minstens even divers als zijn repertoire.

Talentvolle backing vocals Rumor has it
Rumor has it verzorgt de backing vocals bij Orkest over de IJssel. De zanggroep van zes meiden won in 2013 de regionale talentenjacht Salland’s Got talent. In datzelfde jaar haalden ze de liveshows bij Holland’s Got Talent. De afgelopen jaren traden zij op met een eigen theatershow “The extra mile” en zongen ze met bekende muzikanten als Rob de Nijs en Charlie Luske.

Fotosbluesrock.nl Translate This Page