Festival: Hoogeveen "De Tamboer: met o.a. Joe Louis Walker, Dana Fuchs

Festival: Hoogeveen "De Tamboer: met o.a. Joe Louis Walker, Dana Fuchs
Zaterdag 17 november 2018 20:00 
Hele gebouw.

Maak je klaar voor een topfestival, want De Tamboer belooft een heerlijke bluesavond met fantastische internationale acts en Nederlandse toppers! Voor de dertiende editie trekken we alles uit de kast. Bevestigd: levende legende Joe Louis Walker, Dana Fuchs, “Amerika’s hotste accordeonspeler” Dwayne Dopsie en het Nederlandse Barrelhouse. And more to come…


Johan Derksen noemde hem “één van de beste gitaristen van Amerika”, hij is opgenomen in de Blues Hall of Fame en won vier keer de Blues Music Award. En dat is niet voor niets! Joe Louis Walker (USA) begon als gospelartiest en verkende in zijn carrière soul, jazz, rhyhtm & blues en funk. Zijn muziek laat zich niet gemakkelijk in een hokje duwen, want Joe Louis Walker doet gewoon zijn eigen ding. Het resultaat? Meer dan twintig albums en meerdere awards op zak, bijdragen op albums van onder meer James Cotton en B.B. King, een druk tourschema en een unieke, eigen stijl.
Walker wil jonge muzikanten inspireren om de bluesmuziek levend te houden, maar wel op hun eigen manier. NPR Music noemde Joe Louis Walker “een legendarisch, grensverleggend icoon van de moderne blues”. We zijn enorm trots dat we deze levende legende naar Hoogeveen kunnen halen!

Op uw veler verzoek is ze terug van weggeweest in Hoogeveen: Dana Fuchs! Deze zangeres staat garant voor een fantastische show. Ze meent iedere noot, iedere avond weer. Een liveshow van Dana is een aanval op al je zintuigen, want je zult je oren én ogen niet van haar af kunnen houden. UK Classic Rock Magazine omschreef haar unieke stem als “Janis Joplin, Mick Jagger en een sigarettenpeuk in een glas bourbon”. En deze dame heeft de nodige bagage. Toen ze aan steeds lager wal raakte door drugsgebruik leerde ze bluesgitarist Jon Diamond kennen, waarmee ze een bluesliedje zong tijdens een open podium. Toen haar zus zelfmoord pleegde, koos ze voor altijd voor een leven in de muziek. Laat je betoveren door haar stormachtige show!

Ze staan in de Dutch Blues Hall of Fame, zangeres Tineke Schoemaker werd gekroond tot beste blueszangeres van Nederland in 2012 en met meer dan 15 albums, 2000 optredens en al 40 jaar lang dezelfde bezetting, behoeft Barrelhouse eigenlijk geen introductie. In 2017 ontvingen ze de Edison Jazzism publieksprijs voor het album Almost There. Op Bluesfestival Hoogeveen speelt Barrelhouse twee sets: een akoestische en een elektrische set. Blues is bij uitstek geschikt om vol uit te halen, met uitbundige swing, fijn hamerende piano en vonken uit de gitaren. Maar de band heeft de afgelopen jaren ook ontdekt hoe klein je blues kunt spelen. Hoe intiem dat wordt en hoe de teksten dan een grotere rol spelen. De essentie van de meeste blues is een stem en een gitaar. Voor Barrelhouse is dat een stem en een band. Of het nu vol elektrisch is of intiem akoestisch. Tineke Schoemaker zingt met grote vanzelfsprekendheid een vurige blues, fel getimed of een ontroerend klein nummer, zacht en licht hees.

Dwayne Dopsie is afkomstig uit één van de meest invloedrijke zydeco families ter wereld en speelt een unieke, energieke stijl zydeco. Hoewel hij geïnspireerd is door de familietraditie, heeft hij een eigenzinnige stijl ontwikkeld. De accordeonist en singer-songwriter trekt al sinds zijn negentiende levensjaar met zijn band Dwayne Dopsie and the Zydeco Hellraisers de hele wereld over. Met hun energieke en krachtige performance sleepten ze al diverse awards binnen, onder andere voor ‘beste accordeonist’, ‘beste zydeco artist’, ‘beste zydeco band’ en ‘beste zydeco album’. In 2018 werden Dwayne Dopsie and the Zydeo Hellraisers genomineerd voor een Grammy Award voor ‘beste regionale rootsmuziek album’. Rolling Stone magazine schreef: “Hij heeft geen concurrentie in zijn genres, hij is de Jimi Hendrix van de accordeon”.
Dwayne zegt het zelf: “Zydeco zit in mijn bloed en het is mijn hart en ziel”. De Hellraisers zijn meedogenloog energiek en funky, een waardige en knallende afsluiter van het Bluesfestival!

Voorverkoop regulier € 24,50
Op de dag zelf € 29,50

Meer Info ►►►