Maple en Butler gaan samenwerking aan

https://butlerrecords.com
Maple en Butler gaan samenwerking aan
Maple is een kwartet uit Amsterdam dat zich te buiten gaat aan fuzzpop waarin je elementen uit Amerikaanse Indie, Powerpop en Britpop terug hoort.

MapleDe band bestaat uit Jordy Sanger (zang, gitaar, dubbelt in The Mysterons), Duncan Daalmeijer (drums), Robbi Meertens (gitaar, zang) en Darek Mercks (bas). 12 oktober zal het self-titled album op CD/LP en digitaal worden uitgebracht via Butler Records (Claw Boys Claw, Donnerwetter, Anneke van Giersbergen, BlackboxRed, Rita Zipora).

Maple operereerde voorheen onder de naam Orange Maplewood. Met de naamsverandering heeft zich ook een verandering van attitude en energie voltrokken wat goed te horen is op het aanstaande nieuwe album. De band trok vorig jaar met producers Jurriaan Sielcken (Herman van Veen, Jett Rebel, Lucas Hamming) en Iwen Legro (Stillwave, Fungo Bat) naar het Franse plaatsje Nogent-Le-Rotrou om dit debuut op te nemen. Gezamenlijk kwamen ze tot een hoop heerlijke fuzz naar Mark Arm en Steve Turner recept, riffs waar een jonge Dave Davies van zou gaan kwijlen en refreinen die zelfs de gebroeders Gallagher weer liefdevol kunnen doen verzoenen.

Maple speelde afgelopen weekend nog op het Mañana Mañana festival en vrijdag 22 juni zal het dak er af gaan in SkateCafe te Amsterdam Noord tijdens de CS - La Grande Finale van St. Tropez naast o.a. Hallo Venray, Lucky Fonz III, JB Meijers, Bartek, Mexican Surf en Yuri Landman. Toekomstige concertboekingen zullen lopen via Jacco van Lanen / Double Vee Concerts.
Stefan Hayes (Product Manager Butler Records) : “Maple is een stel enthousiaste jonge honden dat weet hoe je pakkende songs vol melodie en energie schrijft, maar er ook niet vies van is af en toe een smerig klinkend gitaarpedaal aan te trappen. Hun nieuwe album is van begin tot eind een opwekkend gebeuren waarvan je trek krijgt in zowel goede als slechte dingen in het leven, dus we zijn blij mee met ze in zee te kunnen gaan. "

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met
 Stefan Hayes | tel: 010 2641 589