LAURENCE JONES VERVANGT ROBERT FINLEY OP BLUESROCK FESTIVAL

LAURENCE JONES VERVANGT ROBERT FINLEY OP BLUESROCK FESTIVAL

Robert Finley heeft helaas het optreden op de 35e editie van het Bluesrock Festival in Tegelen moeten annuleren maar de organisatie kan met trots meteen een meer dan waardige vervanger presenteren: Laurence Jones zal de vrijgekomen spot, voor afsluiter Walter Trout, invullen. Kaartverkoop voor het festival is reeds gestart via www.ticketmaster.nl.

Laurence Jones wordt De toekomst van de Blues genoemd. En dat is niet voor niets, hij won diverse grote awards en verkocht wereldwijd al meer dan 50.000 albums. Radio BBC 2 noemt hem ‘een ster in wording’ en bij de Britsh Blues Awards in 2014, 2015 en 2016 werd de nu 26-jarige gitarist opgenomen in de Hall of Fame in de categorie ‘Young Artists of The Year’. Vanuit uit alle lagen binnen de muziek industrie wordt zijn carrière aandachtig gevolgd; pers, organisatoren, diverse muzikanten en natuurlijk zijn fans volgen iedere stap op de voet. Afgelopen maart kwam zijn vijfde album The Truth uit. Daarover zegt hij zelf: op ‘The Truth’ ga ik een kant op die ik altijd al wilde; die van de cross-over blues. Mijn helden John Mayer, Eric Clapton en Jimi Hendrix slaagden erin om bluesmuziek toegankelijk te maken voor de massa, iets wat ik met dit album ook voor ogen heb. Ik kan niet wachten om ‘The Truth’ aan iedereen te laten horen!” Laurence Jones staat volgende maand op het North Sea Jazz festival en in september in Tegelen op het podium.
Eerder maakte de organisatie de komst van afsluiter Walter Trout, Nederlands oudste muziekband Bintangs, KING KING, Ben Miller Band, Tami Neilson en openingsact namens Stichting Popmuziek Limburg Stompin’Grouds bekend.

WALTER TROUT headliner 35e editie Bluesrock Festival. bevestigd.

Met headliner Walter Trout naast Laurence Jones, Bintangs, King King, Ben Miller Band, Tami Neilson en de Limburgse opener Stompin’ Grounds is het programma voor de 35e editie van het jaarlijkse BLUESROCK FESTIVAL van TEGELEN compleet en biedt het festival weer een vertrouwd aantrekkelijk en een gevarieerd programma. Kaartverkoop voor het festival start zaterdag 5 mei as via www.ticketmaster.nl

Afsluiter Walter Trout is het kloppende hart van de hedendaagse blues rock muziek. Een man die wordt gerespecteerd door zijn eigen generatie, wordt vereerd door de jonge garde en vol bewondering wordt aanschouwd door zijn fans. De gitarist zit inmiddels al meer dan 50 jaar in het vak en heeft een zeer indrukwekkend oeuvre neer weten te zetten met als meest recente toevoeging: “We’re All In This Together”, een samenwerking met onder meer Joe Bonamassa, Kenny Wayne Shepherd en John Mayall. Hij is een graag geziene gast op het festival, zo stond hij al in 1991, 1999 en 2008 in Tegelen.
De oudste muziekband van Nederland,

Bintangs, staat eindelijk in Tegelen op het podium. De band keert tijdens de huidige tournee terug naar haar basis, de Rhythm and Blues. Met een selectie van nummers uit hun rijke verleden aangevuld met wat nieuw werk zijn de mannen onder leiding van Oer-Bintang en oprichter Frank Kraaijeveld weer een nieuw hoofdstuk begonnen.
Het levensverhaal van soul zanger

KING KING werd eerder al eens gekroond tot ‘Beste blues-rock band van de wereld’, maar voor de band uit Gasgow is dat nog niet genoeg en is het einde voorlopig nog lang niet in zicht. Ze willen blijven laten zien waarom ze die titel verkregen en, naar eigen zeggen, hier zelfs nog een schepje bovenop doen. Met het in 2017 uitgebrachte “Exile & Grace”, dat gemixt werd door Chris Sheldon (Foo Fighters, Feeder, Therapy?), laten ze zien dat ze nog steeds relevant zijn en zorgvuldig de problemen uit de hedendaagse wereld aan het licht kunnen brengen.

Ben Miller Band staat bekend om hun charismatische live shows, waarin hun zelfgemaakte instrumenten een belangrijke plaats innemen. De band uit Joplin, USA, maakt een onweerstaanbare mix van bluegrass, country en blues. Ze tourde o.a. met ZZ-Top de wereld rond en bouwde zo een grote fanschare op. Met hun laatste album “Choke Cherry Tree” laat Ben Miller en band zien dat gecompliceerde zaken heel eenvoudig voorgelegd kunnen worden. Precies het doel dat Ben voor ogen had voor het album dat eerder dit jaar uitkwam en van de pers lovende recensies ontving.

De Canadese Tami Neilson is al meer dan eens geroemd om haar soulvolle stem en zeer goed gelande albums. Tami combineert country, soul en rockabilly met elkaar en heeft met deze mix het afgelopen jaar, onder meer, getourd in Nieuw-Zeeland, Australia en Noord-Amerika. Ook in eigen land is ze zeer succesvol met al 6 nationale tours onder haar naam de afgelopen 12 maanden. Eerder bracht ze haar album “Don’t Be Afraid” al uit, waarmee ze meteen al op nummer 1 van de albumhitlijsten in Nieuw-Zeeland terecht kwam.

De openingsact namens Stichting Popmuziek Limburg is dit jaar Stompin’Grouds. De jonge Limburgse band viel op tijdens het afgelopen BRUL-contest door hun aparte en aantrekkelijke eigen sound. Nummers met dansbaarheid van de gypsy blues swing. In januari 2018 is de debuut EP op cd & vinyl verschenen en in maart stalen ze de show in Heerlen tijdens the Southern Bluesnight.

More Info":  www.bluesrockfestival.nlFotosbluesrock.nl Translate This Page