BROKEN SUN BRENGT NIEUWE SINGLE UIT

https://butlerrecords.combrokensunBROKEN SUN BRENGT NIEUWE SINGLE UIT
Vandaag heeft Broken Sun een nieuwe single uitgebracht. ‘Laughing in the Rain’ is een voorproefje op het album 'On' dat 5 oktober uitkomt bij Butler Records. Op 6 oktober zal het album gepresenteerd worden in Theater de Boemel in Tilburg.


'ON'

Broken Sun begon ooit als project in Melbourne, Australië maar heeft zich inmiddels ontwikkeld tot een band die vanuit Tilburg en Delft opereert. ‘On’ is hun derde plaat en het is het vervolg op het album ‘Life and Death’ waarop het verlies van oprichter Bart Dietvorsts dochter Mara centraal stond. De songs ‘Sister Bluebird’ en ‘Something True’ van dit album genoten airplay op (inter-)nationale en lokale radiostations en het album kreeg lovende kritieken.

De acht songs op het nieuwe album zijn geschreven door gitarist Dietvorst en Derrick van Schie die deze keer alle leadzang voor zijn rekening nam. Zij speelden in de eerste jaren van dit millennium samen in de band Wealthy Beggar en hielden daarna contact. Zij delen een liefde voor Roots en Americana, maar ook invloeden van FM-rock uit de jaren '80 en Powerpop uit de Nineties zijn terug te horen op het nieuwe album.De evenals Dietvorst uit de band 2nd Place Driver afkomstige ritmesectie Bart van de Put (drums) en Rob Mertens (bas) leggen een strak en solide fundament voor de sound. Het geheel wordt op originele wijze ingekleurd door de mandoline van Rias Baarda en het kenmerkende spel van Yvo van Gemert (ex-Sofa) op de pedal steel.

‘On’: Op het eerste oog een eenvoudige titel. Toepasselijk, ook. In beide betekenissen: Broken Sun staat ‘aan’ en gaat ‘verder’. Iets wat we waarschijnlijk allemaal herkennen. ‘Uit’ staan en ‘stoppen’ zijn geen opties. We moeten en willen door in dit leven.

Momenteel staan de volgende shows op de agenda:
04-10 Sounds, Tilburg (instore)
06-10 Theater De Boemel, Tilburg (album-presentatie)
14-10 De Harmonie, Edam
01-12 Taverne, Bergen

Voor meer informatie:
Roel van der Lugt | roel.vanderlugt@bertus.com