Release Matteo Myderwyk - verses via Excelsior Recordings / V2 Records 20 April 2018

CoverRelease Matteo Myderwyk - verses via Excelsior Recordings / V2 Records 20 April 2018


De jonge pianist Matteo Myderwyk brengt op 20 april zijn tweede album Verses uit via Excelsior Recordings. Het is de opvolger van Myderwyk's debuutalbum To Move uit 2017, waarop de jonge Nederlandse pianist een genreoverschrijdende brug tussen klassiek, jazz en dance wist te slaan.
Vandaag, op International Pianoday, geeft Matteo een voorproefje van zijn nieuwe album tijdens een showcase in Pianola Museum te Amsterdam.


Nog geen jaar geleden bracht Matteo Myderwyk het debuutalbum To Move uit en nu is daar al zijn tweede langspeler. Na een drukke periode van veel spelen zocht Myderwyk in november van 2017 de rust op. Die vond hij in studio SSE Noord van producer Frans Hagenaars, alwaar hij Verses opnam. Een intiem album met elf stukken. Alleen Matteo Myderwyk en een piano. Twee dagen opnemen.


Het werden titelloze composities, enkel aangegeven door de toonsoort waarin de muziek zich bevindt. “De muziek is heel stil en open. Track-titels zouden de nummers veel teveel een richting in sturen, terwijl ik dat met dit album liever aan de luisteraar overlaat. Het zijn zo elf verzen bij elkaar die samen een album vormen. Veel intiemer dan To Move, met de bedoeling dat het album wordt beluisterd door mensen die zich even willen afsluiten.”

For more information: www.v2benelux.com

Fotosbluesrock.nl Translate This Page