.

.

Agenda

1e Rockin’ all over Den Nul Outdoor 18 Augustus

01 September Bluesrockfestival Tegelen

Bluesfestival Hoogeveen 17 November 2018


zondag 4 maart 2018

Recensie: Breezy Rodio - Sometime the Blues Got Me[release 18 maart 2018]

CoverRecensie: Breezy Rodio - Sometime the Blues Got Me[release 18 maart 2018]
Breezy Rodio's blues odysseey omvatte volgens elke standaard vele kilometers meer dan die van de meeste upandcoming muzikanten die nu op het competitieve Chicago circuit rijden. In 2007 vervoegde Rodio de band van gitarist Linsey Alexander, bekend als "The Hoochie Man" voor zijn vele toegewijde fans.

Breezy ging al snel door naar een bandleidersfunctie met Alexander's outfit, de gitarist die werkte aan zijn 2010 CD If You Ain' t Got It en Linsey's twee befaamde Delmark-albums, 2012's Been There Done That en zijn meest recente release in 2014, Come Back Baby. Maar Rodio vond ook de tijd om zijn eigen ding te doen en knipte in 2011 zijn debuutalbum Playing My Game Too af met een stellaire steunende cast, waaronder gastgitaristen Lurrie Bell, Rockin' Johnny en Dave Herrero en bassist Bob Stroger samen met Alexander en Guy King. In 2015 brengt Breezy zijn tweede album So Close to It uit. Het album kreeg zeer gunstige recensies uit alle hoeken van de kaart. In de Chicago Blues-categorie op het Roots Music Report, de nummer twee plek in de rij van Chicago Blues, de nummer één onafhankelijke muziekkaart ter wereld.

Zijn nieuwste cd,"Soms kreeg de Blues me", sprankelt met strakke gitaarlijnen, meesterlijk gespeeld, en met pluche, rijk gelaagde arrangementen waarin hoorns de vroege orkestraties van TBone en B. B. oproepen. Met swing, jump, early double shuffle, ballads en funk, toont de hardwerkende, ambitieuze Breezy Rodio zijn beheersing van de gitaar op zijn best

Het album The Blues Got Me is het debuutalbum van Breezy Rodio voor Delmark Records. Een recensie van Breezy's zelf geproduceerde 2015 release So Close To It zei:"Breezy Rodio rookt absoluut door deze zeer aangename mix van originelen en covers. Hij heeft het allemaal; de stem, de gitaarknipsels, de grote spelers, en je kunt hem vertellen dat hij de blues voelt, en dat is het belangrijkste facet' - Music Morsels While Living Blues beschreef Breezy als' een artiest die het verdient om op de radar van alle bluesliefhebbers te staan'.

Breezy Rodio was 8 jaar lang in Linsey Alexander's band en verschijnt op alle 3 Linsey's Delmark releases. Hij heeft de wereld als sideman naar bekende Chicago artiesten doorkruist, maar nu doet hij het als leider.
Fotosbluesrock.nl Translate This Page