De laatste namen:RHYTHM & BLUES NIGHT 2018


laatste namen:RHYTHM & BLUES NIGHT 2018
Michelle David & The Gospel Sessions, Erwin Java & band featuring Kat Riggins, Sven Hammond, Kolars, Paul Benjaman Band & Chris Blevins en Maaris.
Iedereen weet wat er bedoeld wordt als we het over de blues hebben. Vrijwel iedereen kent de muziek, allemaal kennen we het gevoel. En als het bij blues ergens om draait, dan is het wel gevoel, zo blijkt uit een rondje langs de velden. Gitarist Erwin Java, die speelde bij legendarische bands als Herman Broods Wild Romance en Cuby + Blizzards, tegenwoordig furore maakt bij King of the World en onlangs zijn eerste soloalbum uitbracht, zegt het zo: “Blues is van oudsher de muziekvorm waarin uiting gegeven wordt aan primaire menselijke emoties en omstandigheden, zoals verdriet, armoede, honger, vreugde, seksualiteit et cetera. En dat gevoel is van alle tijden. Je zult op dit moment maar in een half ingestort huis in Zeerijp wonen en langzaam beseffen dat het nog wel even kan duren voor er hulp in het verschiet ligt, als die al in het verschiet ligt. Voor mij is blues spelen laveren tussen mineur en majeur, tussen somber en vrolijk, net zoals in het echte leven.”

Voor bluesrocker Julian Sas, die als gitarist tot de absolute top van Europa behoort, draait de blues om eenvoud, maar ook om kracht. “Blues gaat over de taaie, moeilijke en droevige momenten in relaties en andere zaken. Maar blues heeft ook humor en liefde, blues heeft een visie, blues is het leven. Als gitarist heb ik mijzelf in de blues altijd het beste kunnen uitdrukken.”

Tineke Schoemaker, al ruim veertig jaar on the road met bluesinstituut Barrelhouse, sluit zich daarbij aan: “De blues raakt en ontroert me. Ik kan er mijn diepste en iets minder diepe emoties in kwijt. Voor mij is het een van de meest pure vormen om onze gevoelens mee te uiten. Dan heb ik het niet alleen over onze sombere gevoelens, onze melancholieke kant, maar ook over onze ‘lust for life’. En natuurlijk moeten er hier en daar de nodige innerlijke duiveltjes bezworen of uitgedreven worden. Ook daar is blues bij uitstek voor geschikt.”

Op zaterdag 28 april komen bijna twintig (inter)nationale topacts hun Rhythm & Blues-gevoelens met je delen. Met gitarist Laurence Jones halen we een van de grootse bluestalenten van dit moment in huis. Lilly Hiatt, inderdaad, de dochter van, mixt haar aangeboren countryroots met een flinke scheut alt-rock. The Blasters swingen al bijna vier decennia de pannen van de daken. Of wat te denken van de dampende rock-‘n’-roll, moddervette soul, rockabilly, roots, gruizige blues en funk van Barrence Whitfield? JD Wilkes duikt met Legendary Shack Shakers diep in zijn Kentucky roots. Ian Siegal zorgt nog steeds voor kippenvel met zijn broeierige, dreigende slidegitaarspel. En last but not least leggen we de loper uit voor de koning van de swampblues; Tony Joe White.

De Oosterpoort Groningen
zaterdag 28 april
16:00 uur

Programma

De eerste namen voor Rhythm & Bluesnight zijn bekend gemaakt:
Tony Joe White
Dana Fuchs
Young Gun Silver Fox
Barrence Whitfield & The Savages
The Blasters
Michelle David & The Gospel Sessions
Erwin Java & band featuring Kat Riggins
Hannah Williams & The Affirmations
Chris Bergson Band
J.D. Wilkes with the Legendary Shack Shakers
Laurence Jones
Lilly Hiatt
Ian Siegal Band
Sven Hammond
Kollars
Paul Benjaman Band & Chris Blevins
Lloyd Spiegel
Lewis Floyd Henry
The Yawpers
Maaris
Programma en tijden onder voorbehoud.

Kaartverkoop

Kaarten kosten €36,- (incl. € 3,50 servicekosten) en zijn te koop via De Oosterpoort en de Stadsschouwburg Groningen, Plato en ticketmaster.nlFotosbluesrock.nl Translate This Page