<script> <style>

HBF(Holland Blues Festival Grolloo - 13/14/15 Juni 2024  Crossroads Festival Bonn(BRD)  NOT THE ROLLING STONES (UK) - zondag 26 mei 2024 Heino • THE MUDD FOOTE (USA) | zaterdag 14 september Heino • Bluesfestival Hoogeveen Zatredag 14 september • ROVAR (DE) supportact THE BREW (UK)  |  zondag 27 oktober Liederholthuis• SUGARIFF, funky rockband uit Arnhem | zaterdag 09 november Heino •

Release: Muddy Gurdy - Muddy Gurdy 2018

Release: Muddy Gurdy - Muddy Gurdy 2018
Label:    Vizztone
Releasedatum     02 maart 2018

Denk aan MY BABY en de link is hierbij snel gemaakt. verder is hier niets aan toe te voegen
Hypnotic Wheels is gemaakt door een trio van Franse musici, Tia Gouttebel (gitaar, stem), Gilles Chabenat (hurdy-gurdy-gurdy, een traditioneel Frans instrument) en Marc Glomeau (percussions), en Hypnotic Wheels heeft een muzieksoort bedacht die zijn inspiratie haalt uit traditionele Franse muziek en North Mississippi Hill Country blues met de Hypnotic Wheels als tweede gitaar.


In oktober 2014 ging het eerste album van het trio, zelf geproduceerd door het Franse productiebedrijf Chantilly Negra, een gewaagde nieuwe weg in en bracht het twee muziekculturen samen die nog nooit eerder met elkaar waren geassocieerd.

Toen in 2015 het trio aan hun tweede album begon te werken, kwam percussionist Marc Glomeau met het idee om naar North Mississippi, het geboorteland van North Mississippi Hill Country blues, te reizen om deze ongekende unie nieuw leven in te blazen. En zo begon het Muddy Gurdy Project avontuur - een spel op woorden met het Franse instrument: draailierig goerie.

Een jaar werk was nodig om alle details op te lossen voor reizen naar de Verenigde Staten en om zich onder te dompelen in het platteland van North Mississippi (de steden Como, Senatobia en Holly Springs), waar het plan was om een aantal' nomadische' -stijlopnamen te maken met grote lokale artiesten.

Cedric Burnside, Shardé Thomas, Cameron Kimbrough en Pat Thomas in de Delta, alle nakomelingen van hun prestigieuze oudsten (R. L. Burnside, Otha Turner, Junior Jimbrough, James Son Thomas) leenden zich met talent, nederigheid en de opwinding van een unieke muzikale ervaring aan het project.

Pierre Bianchi, ver verwijderd van mooie opnamestudio's en geavanceerde technologie, legde de emoties van deze ontmoetingen vast met slechts een acht-microfoon voorversterker en een computer. De opnames staan te veel op voorporches, achterporches, bij mensenhuizen en in historische monumenten (Dockery Farms, B. B. King's Club Ebony) die geweven zijn in het geheugen van Mississippi.

Het resultaat is een ongelofelijk authentieke opname, zonder trucjes of glans, waarbij de titels op locatie worden opgenomen, waar de oude muziek smelt tot een nieuwe,....

Alsof de blues universeel was!

Tracklist

    1. Going Down South
    2. That Girl Is Bad
    3. See My Jumper Holding On the Line
    4. Rollin' and Tumblin'
    5. Station Blues
    6. Shawty Blues
    7. Glory
    8. Leave Her Alone
    9. Gonna Love You
    10. Dream
    11. She Wolf
    12. Shake Em On Down
    13. Help the Poor


   
    Leden band

Gilles Chabenat (vielle à roue / hurdy-gurdy)
Tia Gouttebel (guitare, chant / guitar, vocals)
Marc Glomeau (percussions)
- Guests:
Cedric Burnside (chant, guitare / vocals, guitar)
Sharde Thomas (fifre, chant / fife vocals)
Cameron Kimbrough (chant, guitare / vocals, guitar)
Pat Thomas (chant, guitare / vocals, guitar)
- Pierre Bianchi (ingénieur du son / sound engineer