Pre Party Ribs & Blues 2018

Pre Party Ribs & Blues 2018
zondag 25 maart , Tivoli in Raalte, 15.00 uur GRATIS!

Het grootste roots –en bluesfestival van Nederland gaat met Pinksteren weer van start in het centrum van Raalte. Een voorproefje van wat jullie dan te wachten staat wordt traditioneel gegeven op onze welbekende PREparty.WELKOM!
Die gaat op zondag 25 maart plaatsvinden in en om Taveerne Tivoli in Raalte. Op het programma staan als vanouds de vaste Ribs & Blues items. Onze voorzitter presenteert de laatste nieuwtjes van het evenement en zal ook bekend maken welke jongen of meisje 3 dagen lang als Sheriff van Ribs & Blues 2018 een bevoorrechte status zal genieten. Uite
raard zal de muziek niet ontbreken.
Bij mooi weer wordt het podium opgesteld in de tuin van Tivoli en kunnen we onder een lentezonnetje genieten van een biertje, bbq-food en natuurlijk blues, die komt van The Veldman Brothers!

The Veldman Brothershet ultieme bluesbroederschap. Al meer dan tien jaar aan de top van de Nederlandse bluesscene. De broers Gerrit (gitaar, zang) en Bennie (Hammond, mondharp, zang) Veldman vormen al die tijd het onmiskenbare gezicht van de band.


Start Jimi Hendrix Tribute!
The Veldman Brothers eren Jimi Hendrix

 Op 27 november aanstaande zou Jimi Hendrix 75 jaar zijn geworden. Reden voor The Veldman Brothers om de legendarische gitarist aan het eind van dit jaar te eren tijdens hun tour. In november en december zal de set van de bekende bluesband uit de regio Zwolle zo’n tien Hendrix-songs bevatten.
En dat is de band rond de broers Gerrit (gitaar/zang) en Bennie (Hammond/mondharp/zang) meer dan toevertrouwd. Jimi Hendrix is niet alleen één van de grote voorbeelden van de hele band en in het bijzonder van gitarist Gerrit, ook deden The Veldman Brothers enkele jaren geleden al eens een speciale Hendrix-tour. Over deze tribute-tour wordt in de blueswereld nog steeds veel gesproken.
Naast veel eigen werk van hun inmiddels zes albums, spelen The Veldman Brothers tijdens hun optredens altijd wel één of twee songs van Jimi Hendrix. Maar de gigs die de band aan eind van dit jaar gaat doen, zullen circa tien bekende, maar ook minder bekende Hendrix-klassiekers bevatten. Denk dan aan klassiekers als Foxy Lady, Little Wing en Crosstown Traffic, maar ook aan songs als Rainy Day, Dream Away.
Jimi Hendrix is de gitarist die met zijn unieke spel en sound eind jaren zestig de wereld van de blues en rock’n roll voor altijd heeft veranderd. Vrijwel iedere gitarist noemt Hendrix als zijn voorbeeld of inspirator.
75 zou hij dit jaar geworden zijn, Maar Jimi Hendrix blijft eeuwig jong en zijn muziek is onverminderd tijdloos en actueel. The Veldman Brothers brengen graag weer een mooie ode aan deze gitaarlegende!
 https://store.cdbaby.com/cd/gerritveldman

A4_Preparty_Ribsen_Blues_2018_SmallPREparty Ribs & Blues  m.m.v The Veldman Brothers
Zondag 25 maart , Taveerne Tivoli, Raalte
Aanvang 15.00 uur
Entree GRATIS

www.ribsenblues.nl