Release: BLACK STONE CHERRY - FAMILY TREE April 2018

Black Stone Cherry
Release: BLACK STONE CHERRY - FAMILY TREE April 2018
BLACK STONE CHERRY - FAMILY TREE
Uit op 20 april via Mascot Label Group / Mascot Records
Pre-order vandaag live
: http://smarturl.it/BSC-FamilyTreeStore


Black Stone Cherry staan op het punt om hun zesde studio album ‘Family Tree’ uit te brengen via Mascot Records/Mascot Label Group, en wel op 20 april 2018. De eerste track ‘Burnin’’ is vanaf vandaag beschikbaar, samen met de mogelijkheid om de song online en fysiek te kunnen aanschaffen.  de lyric video voor ‘Burnin’’ bekijken.‘Family Tree’ is de langverwachte opvolger van het album ‘Kentucky’ welke in 2016 uitkwam en de #5 positie behaalde in de UK album charts, een top 40 plek bereikte in Noord Amerika en de hoogste chart posities ooit had in Europa. Net zoals voorheen bij ‘Kentucky’ heeft de band het album zelf geproduceerd. En net zoals bij hun debuutalbum is 'Family Tree' opgenomen in David Barrack’s Barrick Recording in Glasgow, KY. De band heeft er ook voor gekozen de songs niet teveel te oefenen voor de opnames plaatsvonden om zo de spontaniteit erin te houden. De band vertrouwde het de frontman Chris Robertson toe om de songs te mixen, wat perfect paste bij het relaxte creatieve proces waar 'Family Tree' uit voortvloeide.

'Family Tree' bestaat uit 13 tracks, het geluksgetal van de band, en net zoals bij alle BSC releases is er door alle bandleden meegeschreven aan de songteksten. Drummer John Fred zegt daarover “'Family Tree' showcases all of our collective musical influences and how we have taken those to create something that is truly our own unique Southern American rock ‘n roll sound.”. Er verschijnen ook twee speciale gasten op dit album, de 5 jaar oude zoon van zanger/gitarist Chris Robertson verzorgd de achtergrond zang op ‘You Got The Blues’, terwijl de beroemde Warren Haynes (Allman Bros/Gov’t Mule) gitaar speelt en zingt op ‘Dancing In The Rain’. De band heeft Warren 17 jaar geleden voor het eerst ontmoet in New York toen ze net hun eerste platencontract binnen hadden gesleept.

Het concept van familie speelt een grote rol in de wereld van Black Stone Cherry’s 4 bandleden. De vader van drummer John Fred Young, Richard, en zijn oom Fred, zijn de grondleggers van de Grammy winnende country rock ‘n’ roots band ‘The Kentucky HeadHunters. De 4 highschool vrienden – Young, plus frontman/gitarist Chris Robertson, gitarist Ben Wells en bassist Jon Lawhon – slepen hun skills bij in het HeadHunters Practice House, een verlaten gebouw op het boerenerf van Young’s familie. John Fred zegt hierover “We grew up in the Kentucky Headhunters’ rehearsal space, looking up at posters of Cream, Led Zeppelin, Uriah Heep, the Stones, Montrose, and the Faces.  We were like kids someone took in a time capsule and put in the woods,”

Black Stone Cherry staan op 21 juni op Graspop.


Tracklist
 1. Bad Habit
 2. Burnin’
 3. New Kinda Feelin
 4. Carry Me On Down The Road
 5. My Last Breath
 6. Southern Fried Friday Night
 7. Dancin’ In The Rain (ft. Warren Haynes)
 8. Ain’t Nobody
 9. James Brown
 10. You Got The Blues
 11. I Need A Woman
 12. Get Me Over You
 13. Family Tree
 https://www.mascotlabelgroup.com/Release Date
20 april 2018

Pre-order Date
8 februari 2018

Links:

https://www.facebook.com/blackstonecherry/
http://www.blackstonecherry.com/
 1. Family Tree' wordt uitgebracht op de volgende formats:
 2. CD
 3. 2LP (Black vinyl)
 4. 2LP - web exclusive (Cherry Red vinyl)
 5. 2LP - web exclusive (Yellow vinyl)