.

.

Agenda

1e Rockin’ all over Den Nul Outdoor 18 Augustus

Bluesfestival Hoogeveen 17 November 2018


dinsdag 2 januari 2018

Recensie: Tricklebolt – Tricklebolt

Tricklebolt – Tricklebolt
Eigenbeheer
Genre: Hardrock-Indie Rock.
Jaar 2017

Band: 
Bastiaan Pen: Vocals, Gitaar
Tim Kampman: Lead Guitar en backing Vocals
Roy Scholten: Hammond
Daan Pen: Bas
Ymte Koekkoek: Drums

De nog jonge rockers van de band Tricklebolt uit Salland komt met hun titelloos debuut album uit de startblokken en knalt het nieuwejaar geweldig in.
In 2015 was er al een EP ”DAWN” en dan nu de debuut plaat geproduceerd en af gemixt door Guido Aalbers......
onder andere bekend van samenwerking met Van Dik Hout en live registraties van bands als Coldplay, Franz Ferdinand, Live, Muse en Queens of the Stone Age om er maar een paar te noemen.

Het jaar is nog maar net begonnen of wordt al luid in geknald door deze jonge rockers met zijn dampende, stampende hardrock die doet denken (met name door het werk met de Hammond orgel] aan Deep Purple en Uriah Heep. En aan de band uit Luttenberg Damaged Brain.

Deze band heeft ook al eens in het voorprogramma gestaan van de Engelse rockers Uriah Heep maar ook invloeden de Doors zijn te horen op dit debuutalbum.
September 2017 stonden ze in het voorprogramma van de Golden Earing

Bij elk optreden gaat het dak er af en blaast deze band iedereen omver, de eerste jaren op feesten en partijen later als winnaar van Wraak van Salland[een competitie voor jonge bands uit de regio Raalte en omstreken] en toen op het hoofd podium tijdens een Stoppelhaene editie. En dan op 06 Januari in Deventer in het Burgerweeshuis voor de releases party.

Video: I’ll Drive


Het Album begint instrumentaal met “intro”[Entering The Valley] vanaf track twee “Open The Gate”” wordt het gaspedaal vol ingetrapt en gaat men loeihard door op deze plaat, tijd van rust is er niet.

Met name op het nummer “Dirt Roads” een ouderwets hardrock nummer dat doet denken aan de betere en goede hardrock tijden van Y & T.

Nummer “Dawn” begint met een mooie Hammond party van Organist Roy Scholten en dan zijn invloeden van de Doors ook goed te horen.

1996 is het geboortejaar van Bastiaan Pen en een ode aan zijn Vader en Moeder om ze toch te laten spelen in een band, samen met zijn jongere broer die in 1998 het levenslicht zag.

Het laatste nummer “The Wanderer” een akoestisch nummer met een zwerf tocht van deur naar deur en de verhalen worden dan vertelt met grote schoonheid.

Na ruim 48 minuten is de koek op en trekt de rook langzaam op uit de CD speler.
Wat een heerlijk plaat zo aan het begin van het nieuwe jaar, we gaan nog veel horen van deze jonge gasten.
****
De grens willen ze over daar ligt de muziek misschien nog wel beter en de band heeft in Duitsland zeker potentie om ook daar door te breken.

Release CD Party:
Tickets via: https://burgerweeshuis.stager.nl/web/tickets/168832
Wil je naar de album release en woon je in Ommen, Lemele, Lemelerveld of Raalte?!
Voor maar €5 extra heb je een 'all inclusive' bus-retourtje!!
Deze combi (entree+bus) tickets zijn te koop bij Hans van Lingen in Cafe De Herberg Ommen / bij Tricklebolt en via boven genoemde link.

Heb je al een normaal entreeticket gekocht? Reken dan de busrit af voor €5 bij vertrek!
Vertrektijden onder voorbehoud:
- 18:30 Rabobank, Ommen
- 18:40 Restaurant Nieuwe Brug, Ommen
- 18:45 Zaal Dijk, Lemele
- 19:00 Kroonplein, Lemelerveld
- 19:15 Carpoolplaats kruispunt Bos, Raalte
- 01:00 Vertrek Burgerweeshuis

Fotosbluesrock.nl Translate This Page