.

.

Agenda

1e Rockin’ all over Den Nul Outdoor 18 Augustus

Bluesfestival Hoogeveen 17 November 2018


dinsdag 9 januari 2018

Recensie: Handy Joe and The Boogie Kearls - 100% Natuurzuuver 2017

Recensie: Handy Joe and The Boogie Kearls - 100% Natuurzuuver  2017 
Harrie Huisman

In het oosten van het land daar heb je de regio's Twente en Salland en daar tussen in ligt het  plaatsje Rijssen(Riessen).
En uit deze plaats geboren en getogen is deze man Handy Joe (Robert Brinks) en hij heeft al een grote staat van dienst in de muziek werled , vooral in de Blues en Rock Scene, met Engelstalige bands als Feverdog, Blues on Bootz, The Dutch Bluesbreakers en Handy Joe and the Groove Machine.

Besmet geraakt met de blues dat was toen Handy Joe voor de aller eerste keer "Michael Katon" aan het werk had gezien op een bluesnight in het plaatselijke café.
Daarna werd alles anders voor Handy Joe met zijn 16 jaar jong werd de eerste gitaar aangeschaft een "Fender Stratocaster" en wat niet mocht ontbreken was dan ook een Marshall versterker.
Geinspireerd door ZZ-top, Stevie Ray Vaughan, Jimmi Hendrix, JJ Cale Stevie Ray Vaughan, Lynyrd Skynyrd en niet te vergeten de achterhoekse band Normaal en Old Ni-js(oud leden van normaal)

In april 2015 starte hij het project "Handy Joe P.L.A.T." en al snel daarna de band "Handy Joe and The Boogie Kearls" met onvervalste dialect[PLAT] rock songs en alles gegoten in Blues, Roots, Folk, of Americana sausje.

De debuut CD werd opgenomen in Luttenberg in de Hillroad Studio en onder productieleiding van Hendrik Jan Bökkers[Bökkers] en afgemixd in de studio van Bökkers in Heino zo zijn er 12 songs op de CD gezet en alles in het Twentse dialect gezongen.
De teksten zijn zo uit het dagelijks leven getrokken van Ellende" Vandage nog geen zunne zien" tot mooie belevenissen "Bouwvakkersboogie", en van Rustig nummer tot prachtige mooie uptempo nummers"Diessel" en "T Reangt[het regent]met bakken uut de lucht", "Alenig op de bank".

Normaal mag er dan wel niet meer zijn, maar het diaclet georienteerde rock muziek geet vrolijk verder met de band "Handy Joe and The Boogie Kearls"De Band:

Robert Brinks (Handy Joe) : Zang en Gitaar
Marc Plaggenmarsch : Drums / achtergrond zang
Gerrit Markvoort : Bas / achtergrond Zang
Raymond Goudbeek : Piano / Hammond / Zang

Tracklist:
01 STUKJE MET DE TREIN
02 ALTIED HETZELFDE GEDONDER [Single]
03 JOARGETIEDEN
04 DIGITALE BLUES
05 ALTIED TE LAAT
06 DIESEL
07 VANDAGE NOG GEEN ZUNNE ZIEN
08 GROS BIE DE BUREN
09 BOUWVAKKERSBOOGIE
10 T REANGT
11 ALENIG OP DE BANK
12 VEUR DE BIJL

Internet: http://www.boogiekearls.nl/Thuus/