Recensie: Eric Hughes - Meet me in Memphis

Recensie: Eric Hughes - Meet me in Memphis
 Harrie Huisman
De in Memphis geboren Eric Hughes komt wederom met een mooie soul en blues album "Meet me in Memphis".
Bij het beluisteren van deze plaat gaan Eric Hughes zeker ontmoeten,en komen te weten wat man allemaal in zijn mars heeft.
Eric kocht een gitaar, in de hoop dat het leren van blues zijn heimwee zou verlichten. Dat zes snarige instrument leverde hem niet alleen comfort op, maar zette hem ook op een pelgrimstocht.
Een decennium van leren volgde, reizen en leren van verschillende bluesmannen.
In 2001 vestigde Eric zich op de wereldberoemde boulevard van de blues, Beale Street. Dat eerste optreden veranderde in 16 jaar optredens als solo-act, een duo en fronting the Eric Hughes Band. 
En door de jaren heen bracht hij vier platen uit voor zijn groeiende fanbasis, resulterend in een Muddy Mojo Award, twee "Best Self-Produced CD's" titels, en erkenningen van de Memphis Blues Society en Big City Blues Magazine.

Eric's langverwachte nieuwe release Meet Me in Memphis is een eerbetoon aan de stad die hem vorm gaf als kunstenaar en als persoon. . De plaat staat niet toe dat blues wordt gedegradeerd tot geschiedenis wat deze plaat komt recht uit je sounds.

Het openings- nummer "Freight Train of Pain" begint met strak harmonica en reete strak gitaar werk, "Meet Me In Memphis" tevens als single[Video] is een heerlijk soul nummer om bij weg te dromen.
Rustpuntje op deze plaats is "The Day They Hanged The Kid" en "Left My Heart at Your Place"om daarna het gaspedaal maar weer flink in te trappen en vol gas met "Here Comes The Boogie Man"
Klassieker onder de blues is "Midtown Blues" een vol en gedreven Eric Hughes.
Dat er op de [Blues}deur wordt gekopt bewijst het nummer " I’m Knocking On Your Door"
Een lekker plaat om deze bij een koude winter dag op te zetten en het haardvuurtje wat hoger te zetten.
****

Website: https://www.erichughesband.com/
https://erichughesband.com/track/1346648/freight-train-of-pain

Fotosbluesrock.nl Translate This Page