Agenda

Bluesfestival Hoogeveen 17 November 2018


Release: Dede Priest, Johnny Clark & The Outlaws - Flowers Under The Bridge (2017)

Release: Dede Priest, Johnny Clark & The Outlaws - Flowers Under The Bridge (2017)
Johnny Clark (Hans klerken) werd geboren op 23 januari 1968 en groeide op in een klein stadje in het zuidoosten van Nederland. In dit agrarische gebied op de grens met Duitsland, groeide hij op in de jaren 70 en begin jaren 80. Het platteland en het is cultuur te definiëren Johnny wortels, iets wat je voelen in zijn muziek. Door de eerste prestaties van Rory Gallagher in zijn woonplaats in 1984, kwam hij erachter over Stevie R. Vaughan, Johnny Winter, Alan Haynes, en iedereen die speelt muziek met Soul.Met Bullfrog Blues machine in ' 94, begon hij zijn eigen stijl te ontwikkelen door middel van het schrijven en uitvoeren van zijn eigen songs. Johnny fronted Bullfrog Blues machine voor 13 jaar en altijd hield een open geest en een verlangen naar iets dat gaf hem de sensatie van de real deal: de magie en de energie van goede live muziek.

Door het constante proces van "steeds", zoals Bob Dylan eens in een mooie poëtische manier, Johnny was klaar voor een verandering in 2007. Met de toegewijde Outlaws achter hem, de drie van hen raakte de weg.

Na de release van het EP "nooit voor lief" in 2015, was het tijd voor een verandering opnieuw. GDO begon met het spelen van shows met Dede Priest (TX, USA) op zang, gitaar en viool, het toevoegen van een spannend hoofdstuk aan hun bestaan. Deze samenwerking bleek succesvol op hun live shows en resulteerde in een nieuwe cd ("Flowers Under The Bridge") in december 2017.

* Ray is Pasquale Ramon Oosten, bassist voor Johnny Clark & de Outlaws. Verder speelde Ray en speelt met Mike & de Mellotones, Feverdog, Enrico Crivellaro, John Primer (modderige wateren, Magic Slim), Michael Dotson (Magic Slim) en Reidar Larsen, onder anderen.

* Leon toonen begon drums te spelen toen hij 9 jaar oud was. Na achttien maanden op rubberen pads te hebben geoefend, trad hij toe tot het lokale drumcorps. Na een aantal jaren van het spelen van drums in het korps, was hij klaar om verder te gaan. Er moest meer... met zijn eigen drumstel was duidelijk prioriteit Numero Uno!

Sparen het geld dat hij maakte op sommige side Jobs, daar was het eindelijk: een drumstel in de hal van het huis van zijn ouders. Veel van de buurman klachten gevolgd, maar Leon werd bepaald. Onnodig te zeggen, zijn inspanningen vruchten afgelost.

Na alle uren van de praktijk, begon hij te spelen in een folk-band. Een LED Zeppelin tribute band volgde, en uiteindelijk begon hij met het spelen van de blues.

Leon speelde al meer dan 10 jaar in de Blue Monday Blues Band. Hij speelt ook drums in de Soul blues band, Haze & Horns. Daarnaast is hij een gewaardeerd plaatsvervangend drummer voor vele andere bands.

Leon is trots om lid te zijn van de Outlaws.
"hoop om ya'll te zien op een van onze shows!"