<script> <style>

HBF(Holland Blues Festival Grolloo - 13/14/15 Juni 2024  Crossroads Festival Bonn(BRD) Bluespeer 17 18 19 MEI '24 • NOT THE ROLLING STONES (UK) - zondag 26 mei 2024 Heino • THE MUDD FOOTE (USA) | zaterdag 14 september Heino • Bluesfestival Hoogeveen Zatredag 14 september • ROVAR (DE) supportact THE BREW (UK)  |  zondag 27 oktober Liederholthuis• SUGARIFF, funky rockband uit Arnhem | zaterdag 09 november Heino •

BLUESWORLD CAFÉ: WILLIAMSTOWN INC.

BLUESWORLD CAFÉ: WILLIAMSTOWN INC.

  • DatumZaal openAanvang
  • PrijsGratis - LocatieKleine Zaal

Elke 1e dinsdag van de maand is het Bluesworld Café en is er een live band. Het programma wordt live uitgezonden vanuit Hedon. Publiek is van harte welkom. Entree is gratis. Met deze maand een optreden van  Williamstown Inc.

Vijf blues/rockmuzikanten uit het noorden van het land. Toetsen, drums, bas, sologitaar en een frontman met ‘doorleefde’ stembanden. Dat is Williamstown Inc.

Met dit vijftal staat er een ‘bak’ podiumervaring op de planken. Hun repertoire is gevarieerd met up- en slow-tempo covers van bijv. ZZ Top, Stevie Ray Vaughan, Joe Bonamassa, Mike Zito en Cuby. Bekende nummers worden afgewisseld met minder bekend - maar daarom niet minder boeiend - blues/rockwerk. Het maakt de mannen niet uit of ze op een groot podium staan of in een kleine café: ze gaan er 100% voor om het publiek een lekker optreden voor te schotelen!

Volgend bluesworld café is  LA GRANGE 04 Juni

Bio: Williamstown Inc: Blues uit het hoge Noorden 

Medio 2011 besloot drummer Johan Boxem om muzikanten te zoeken voor een op te richten blues/rockband.
Aanvankelijk lukte het om samen met de bassist van het eerste uur, Harrie Hut, een aantal bandleden om zich heen te verzamelen. Enthousiast werd er begonnen aan het samenstellen van een repertoire. 
Maar helaas… - zo kan dat gaan in the blues - waren er in de loop der jaren helaas ook een aantal formatiewisselingen.
Echter na de komst van gitaarvirtuoos Kees Mulder en de geweldige muzikale klanken uit het toetsenbord van Frank Huiting, spatten de dynamische blues/rock klanken er echt vanaf.
Er staat dan ook een ‘bak’ aan ervaring op het podium, want alle bandleden hebben eerder al ruimschoots hun sporen verdiend in de muziek.

De meest recente aanwinst van Williamstown Inc. is Erik Thedinga. Een gepassioneerde zanger met een flink volume en rauw stemgeluid.

Wie denkt dat Friezen en Groningers niet door één deur kunnen, moet maar eens komen luisteren…

Williamstown Inc. brengt nummers van o.a. Joe Bonamassa, Walter Trout, Stevie Ray Vaughan en ZZ Top en wisselen dit af met minder bekend, maar niet minder boeiend, blueswerk.
De mannen treden met veel plezier en overgave op. En of dat nu in kleine cafeetjes is of op grotere podia, dat maakt de mannen niet zoveel uit. Als het publiek een goede avond heeft is de missie geslaagd!

Williamstown Inc. bestaat uit: Johan Boxem (drums), Harrie Hut (bas), Erik Thedinga (zang), Kees Mulder (sologitaar) en Frank Huiting (toetsen)

 

Geen opmerkingen: