<script> <style>

HBF(Holland Blues Festival Grolloo - 13/14/15 Juni 2024  Crossroads Festival Bonn(BRD) Bluespeer 17 18 19 MEI '24 • NOT THE ROLLING STONES (UK) - zondag 26 mei 2024 Heino • THE MUDD FOOTE (USA) | zaterdag 14 september Heino • Bluesfestival Hoogeveen Zatredag 14 september • ROVAR (DE) supportact THE BREW (UK)  |  zondag 27 oktober Liederholthuis• SUGARIFF, funky rockband uit Arnhem | zaterdag 09 november Heino •

Cody Dickinson: "All Night Long"

Cody Dickinson covert Junior Kimbrough's "All Night Long"

De Grammy-genomineerde roots/blues/rockmuzikant Cody Dickinson (bekend van de North Mississippi Allstars) brengt "All Night Long" uit, zijn meeslepende kijk op de bluesklassieker van Junior Kimbrough.

Dickinson, geboren in Mississippi, groeide op met het vereren en kijken naar de Hill Country Blues-meesters Kimbrough en RL Burnside. Hij vertelt: "'All Night Long' is een anthem-hit van Junior Kimbrough's in Tchulahoma, Mississippi. Junior en zijn zonen David en Kent sloten de show elke zondagavond af met dit nummer, meestal met RL Burnside en zijn familie die speelden en keken. Ik was zo gezegend in dit leven dat ik dit uit de eerste hand heb gezien."

Bovendien is Dickinson de nieuwste aanwinst bij Petaluma Records, de thuisbasis van de Grammy-winnende Take Me to the River: New Orleans-compilatiesoundtrack van dit jaar. John Sopkia van Petaluma Records zegt: "Ik raakte bevriend met Cody door zijn werk als co-producer van de documentaire en het album Take Me to the River: New Orleans. Na onze Grammy-overwinning deelde hij zijn nieuwe solo-opnames en we grepen de kans om zijn labelpartner te zijn in dit nieuwe hoofdstuk van zijn ongelooflijke carrière."

Dickinson plant momenteel zijn debuut soloalbum van Petaluma Records voor het late voorjaar van 2024. Hij is momenteel onderweg als onderdeel van de Allman Betts Family Revival en zal zich vanaf januari 2024 bij zijn North Mississippi Allstars-bandleden voegen. 

Als stichtend lid van North Mississippi Allstars heeft Dickinson vijf Grammy-nominaties verdiend, waaronder een knipoog naar het album Set Sail uit 2023 van de band. Hij verdiende dit jaar ook een Blues Music Award-nominatie voor Beste Drummer. Zijn talrijke filmcredits worden benadrukt door Take Me to the River: Memphis en Take Me to the River: New Orleans, de bekroonde documentaireserie die hij coproduceerde/creëerde, waarin gloednieuwe muzikale samenwerkingen van meerdere generaties bekroonde muzikanten uit Memphis en de Mississippi Delta werden getoond. Hij heeft het podium gedeeld met onder meer Robert Plant, de Allman Brothers Band, Tedeschi Trucks Band, Mavis Staples en Patty Griffin. Als muziekproducent heeft Cody met een breed scala aan artiesten gewerkt, waaronder Lucero, Cisco Adler en Ian Siegal.

 

Geen opmerkingen: