BLUESFESTIVAL HOOGEVEEN November 2019

BLUESFESTIVAL HOOGEVEEN
EDITIE XIV MET LAURENCE JONES, BOO BOO DAVIS, JULIAN SAS EN MEER!

za 16 november 2019 20:00 

Ready for some blues? Vanuit de USA, UK én van onze eigen bodem komen fantastische bluesartiesten voor alweer de veertiende editie van ons Bluesfestival naar Hoogeveen. En dat belooft een topeditie te worden met Laurence Jones (UK), Too Slim and the Taildraggers (USA), Boo Boo Davis (USA), Julian Sas (NL), Bintangs (NL) en The Hoochies (NL). And more to come…
Voorverkoopvoordeel!
Early Bird € 19,50 OP=OP
Voorverkoop € 24,50
Op de dag zelf € 29,50

Line up
Laurence Jones (UK)
Grootmeester Walter Trout noemde hem een “genie” en een “kruising tussen Eric Clapton en Buddy Guy”. De 27-jarige Laurence Jones begon op zijn zeventiende zijn eigen bluesband, won in 2014, 2015 én 2016 de Young Artist of the Year-award op de British Blues Awards en werd gekozen tot Best European Guitarist in de European Music Awards. Hij was zo’n typische tiener die door de bluesmedia, bluesfans en gitaarhelden geprezen als “iemand die je absoluut niet mag missen”. Hij wordt vaak gezien als de “toekomst van de blues”.
Allemaal niet de minste complimenten om in je zak te kunnen steken. We kunnen ons een mindere start van je carrière voorstellen. En daarom vinden we het hoog tijd dat Laurence kennismaakt met Hoogeveen én andersom.
Hij komt met vijf albums op zak, met als laatste wapenfeit The Truth, waarop Laurence meer dan ooit zijn eigen unieke, creatieve sound vorm geeft.  “The new album is about the truth,” zegt Laurence. “Everybody is searching for the truth and for answers. Some people never find it and some people can see a clear vision. Then others stop searching just as they’re about to discover the answer.  This concept lead me to write a crossover album reflecting on love, life and the reality of what is happening in today's world.”

Boo Boo Davis (USA)
Dit Amerikaanse fenomeen is één van de overleverden die nog behoort tot de laatste generatie van muzikanten die hun muziek nog baseren op het harde leven in de Mississippi Delta. Met een vader als muzikant kwamen alle blueslegende’s van de jaren ’50 en ’60 bij de familie Davis over de vloer. Ondanks het feit dat Boo Boo analfabeet is, houdt de blues hem staande te houden in de moderne wereld. Samen met zijn twee muzikanten speelde hij al op bijna alle grote Europese jazz en bluespodia, zo ook al eens in De Tamboer. Vanavond komt hij terug naar Hoogeveen!


Too Slim and the Taildraggers (USA)
Tim ‘Too Slim’ Langford is een meester in slide gitaarspel, een fantastische performer en componist. Al sinds de jaren ’80 is hij met zijn trio actief in de bluesrock, hij bracht dan ook al veertien studioalbums uit. Zijn meest recente album High Desert Heat werd lovend ontvangen en bekroond met de Album Of The Year Award tijdens de Blues Music Awards in Memphis. Het trio belooft een topshow in Hoogeveen met strak drukwerk, mooie basloopjes en vlammende gitaarsolo’s.

Julian Sas (NL)
Julian Sas beweegt zich al bijna 25 jaar lang op geheel eigenzinnige wijze door het muzieklandschap. Het idee achter de band is altijd: geen compromissen sluiten. Het rock-‘n-roll ethos zit diep geworteld in de ziel van de band: eerlijke muziek vanuit hart, ziel en hard werken. Het nieuwe album Stand Your Ground dat verschijnt op 6 april 2019 belichaamt alles waar de band voor staat en is een nieuw hoofdstuk in het indrukwekkende oeuvre van deze blues rockers. We gaan dus zeker nieuwe songs horen in Hoogeveen!

The Hoochies (NL)De spil van deze band wordt gevormd door bluesmannen, die hun sporen al ruimschoots hebben verdiend in verschillende bands. Richard Koster op zang en harmonica en Roelof Meijeringh op gitaar. Ze speelden al vaak met elkaar in verschillende samenstellingen, daarom werd het tijd om hun gezamenlijke passie voor ongepolijste blues te delen in een band! Ze worden bijgestaan door Lut Luttik op bas en Chiel ten Vaarwerk op drums. Op het menu? Vette blues, overtuigende Chicago-stijl bluesharp, no nonsens rauwe blues en boogie in de traditie van Little Walter, the Red Devils en Sean Costello. Geen band die de neuzen van hun schoenen inspecteert, maar die de blues speelt alsof de duivel hen op de hielen zit!

Speeldata
za 16 november 2019 20:00 Hele gebouw muziek

Bestel kaarten
Prijzen (exclusief drankje)
Naam Vanaf
Normaal € 24,50