<script> <style>

HBF(Holland Blues Festival Grolloo - 13/14/15 Juni 2024  Crossroads Festival Bonn(BRD) Ledffoot - 10/05/2024 - Olst • Bluespeer 17 18 19 MEI '24 • NOT THE ROLLING STONES (UK) - zondag 26 mei 2024 Heino • Jam-Session Heino 21 April/12 Mei 2024 • THE MUDD FOOTE (USA) | zaterdag 14 september Heino • SUGARIFF, funky rockband uit Arnhem | zaterdag 09 november Heino •

Concert: Old Ni-js bij RTV Oost

Old Ni-js. foyer concert bij RTV Oost op een zomaar vrijdag avond, Waar normaal stopte gaat Old Ni-js mee verder lekker oude rockende nummers met soms een blueze tintje van  Normaal
Ook op deze avond waren de Fans van Normaal, Old Ni-js en van Boh Foi Toch van verre gekomen uit de achterhoek naar Hengelo waar de RTV Oost studio's staan.

Al direct met het eerst nummer gezongen door Willen[Noar 's cafe] zat de stemming er al goed in na het openings nummer nog meer gas op de plank met nummers van de oude Normaal stal Its klooten hier ik veul me rot,  Pien in de kop, mijn 1e Basgitaar[van het solo album van Willem], Zoepen, Morgen is Nie een oade aan de Boeren die het slecht hebben in deze tijd. Na 1 uur en 15 minuten was het uit met de pret.
Dank aan RTV Oost voor de gastvrijheid.

Samenstelling:
Drums en zang: Han Mali
Bas en zang: Willem Terhorst
Gitaar en zang:jan Kolkman
Gitaar en zang: Ferdi Joly

Band InFo

Samen zijn ze goed voor 160 jaar ervaring.
Old Ni-js bestaat namelijk uit de generatie muzikanten die in de jaren zeventig fungeerde als de uitvinders van de nederpop. En de heren mogen dan intussen alles al hebben meegemaakt, de liefde voor de muziek leeft nog altijd volop. Voor de toekomst hebben ze volop ambities.
Blitz Wending, Puddingh, de Heinoos,de Knasters, Boh Foi Toch en Normaal. Een tijdperk waarin volop werd geëxperimenteerd met muziek en professionele geluidsapparatuur eigenlijk nog niet eens bestond.
Tot op de dag van vandaag zijn de heren echter nog altijd volop actief in diverse bands. In 2004 begonnen ze samen Old Ni-js.
Aanvankelijk vooral om de gaten in te vullen van de touragenda’s van de diverse bands, waarin ze op dat moment speelden. Ze kregen zulke enthousiaste reacties dat ze besloten om het wat structureler aan te pakken. Aanvankelijk opereerde Old Ni-js als trio, maar later kwam er versterking bij in de persoon van Gerard de Braconier,nu opgevolgd door Jan Kolkman. Het was een aanwinst. De muziek werd completer en er ontstond meer ruimte.
Gezien de muzikale achtergrond, zullen er bekende nummers de revue passeren van onder meer Boh Foi Toch en Normaal.
Hier kan men het hele concert terug kijken:
Old Ni-js...... Boeken ? Mail naar info@oldni-js.com