<script> <style>

HBF(Holland Blues Festival Grolloo - 13/14/15 Juni 2024  Crossroads Festival Bonn(BRD) Ledffoot - 10/05/2024 - Olst • Bluespeer 17 18 19 MEI '24 • NOT THE ROLLING STONES (UK) - zondag 26 mei 2024 Heino • Jam-Session Heino 21 April/12 Mei 2024 • THE MUDD FOOTE (USA) | zaterdag 14 september Heino • SUGARIFF, funky rockband uit Arnhem | zaterdag 09 november Heino •

Amerikaanse bluesgigant Richard Rip Lee Pryor in Het Podium


Wederom leidt de samenwerking tussen Whitemoore Projects en Het Podium tot de komst van een zeer bijzonder bluesicoon naar Het Podium. Deze keer is het de beurt aan Richard Rip Lee Pryor ft. Little Boogie Boy Blues Band om op zaterdag 24 maart het Hoogeveense publiek te trakteren op een mix van onvervalste Chicago blues uit de ‘fiftees’ en een mix van eigen blues. Als voorprogramma staat niet minder dan Hoodoo Monks geprogrammeerd.
Richard ‘Rip Lee’ Pryor, zoon van de legendarische Snooky Pryor, is een geboren muzikant. Hij werd geboren in Chicago in 1958. “Rip Lee” begint al op vrij jonge leeftijd te spelen op de oude mondharmonica’s van zijn vader, en probeerde de albums van zijn vader na te spelen. 

Als hij op de middelbare school zit, speelt “Rip Lee” al in meerdere lokale soul bands. In 1994 speelt hij inmiddels ook gitaar en in 1996 neemt hij samen met zijn vader het album “Mind Your Own Business” op en touren ze in Japan. 

“Rip Lee” start als zanger / mondharmonicaspeler in verschillende blues bands in the Carbondale area. De twee toerden samen in de jaren negentig, maar toen zijn vader terug met pensioen ging, besloot Pryor zich te concentreren op zijn eigen carrière. 

In 1998 neemt hij “Pitch A Boogie Woogie” op en gaat hij solo optreden. Omdat hij ook nog een job heeft, stapt hij in 2000 uit de muziek business. Na zijn pensioen en een gevecht tegen beenmergkanker, keert “Rip Lee” in 2010 terug in de business, met een “One Man Blues Show”. 

Hij toert in Zuid Amerika, Europa en de US en neemt een nieuw album met twaalf tracks op, met vijf nummers van zijn vader, een nummer van Rice Miller en drie eigen nummers. 

“Rip Lee” noemt zijn sound “home grown blues”,de blues die hij van thuis heeft meegekregen. Het is een mix van Chicago blues uit de jaren ’50 en van zijn eigen blues. “Rip Lee” kreeg nooit harmonica lessen, maar luisterde naar zijn vader en probeerde het daarna zelf. 

Richard speelt tijdens de tour met niemand minder dan de Little Boogie Boy Blues Band.
Hou je van blues, kom dan vrijdag 24 maart a.s. naar Het Podium aan de Schutstraat 43. Het beloofd weer een fantastische avond te worden en daarom verloot organisator van Hoogeveen Blues Podium; Whitemore Projects wederom vrijkaarten onder de bluesliefhebbers. Wil je kans maken op vrijkaarten, vul dan de onderstaande actiecode in op www.bluespodium.nl
              ACTIECODE= PRYOR

Activiteit:                                           Hoogeveen Blues Podium: Richard Rip Lee Pryor ft. Little Boogie Boy                                                   Blues Band , voorprogramma Hoodoo Monks
Locatie:                                                               Het Podium in Hoogeveen, Schutstraat 43
Datum                                                 vrijdag 24 maart 2017 om 20.00 uur
Entree  10,-                                       voorverkoop 10,- incl. welkomsdrankje