<script> <style>

HBF(Holland Blues Festival Grolloo - 13/14/15 Juni 2024  Crossroads Festival Bonn(BRD) Ledffoot - 10/05/2024 - Olst • Bluespeer 17 18 19 MEI '24 • NOT THE ROLLING STONES (UK) - zondag 26 mei 2024 Heino • Jam-Session Heino 21 April/12 Mei 2024 • THE MUDD FOOTE (USA) | zaterdag 14 september Heino • SUGARIFF, funky rockband uit Arnhem | zaterdag 09 november Heino •

Nieuwe namen toegevoegd aan line-up Rhythm & Blues Night!

De Rhythm & Blues Night brengt al meer dan een kwart eeuw toppers uit de internationale blues, roots en Rhythm ‘n’ Blues onder één dak. Op zaterdag 29 april staat er weer een flink aantal (inter)nationale acts – grote namen en veelbelovende nieuwkomers – op de planken in De Oosterpoort. Al eerder bevestigde namen: Walter Trout, Fink's Sunday Night Blues Club, Marcus King Band, Nikki Hill, Joan Osborne, Devon Allman, Jo Harman, Avery*Sunshine en Junior Mack. Dit zijn de nieuwe bevestigde namen voor Rhythm & Blues Night:..............


The Paladins
The Paladins uit San Diego is één van de beste rock ’n roll-bluesbands die je live op het podium kunt tegenkomen. Ze combineren rockabilly en country uit de jaren vijftig met blues en jazz.
Door de jaren heen ontwikkelde The Paladins een eigen mix van country, rockabilly, blues en jazz die verder reikt dan de standaard rockabilly sound. Gedreven door een zwoele contrabas en een ronkende blues gitaar behoort de band nog steeds tot de beste rock ‘n roll bands die je live op een podium kunt tegenkomen.

Dan Patlanski
De Zuid-Afrikaanse gitaarvirtuoos Dan Patlanski was special guest bij de laatste 25 shows van de Europese Shockwave Tour van de legendarische Joe Satriani. Dan Patlanski eindigde 2016 met een hoogtepunt toen zijn wereldwijd uitgebrachte laatste album ‘INTROVERTIGO’ door BLUES ROCK REVIEW/USA werd benoemd tot het #1 Blues Rock Album. Hiermee staat hij in het rijtje met namen als Joe Bonamassa, Chase Walker Band, Supersonic Blues Machine en Devon Allman. In zijn beginjaren speelde Patlanski bijna alleen maar traditionele blues, maar gaandeweg zijn carrière is hij dit steeds meer gaan combineren met classic rock, wat uiteindelijk resulteerde in de sound die we nu van hem kennen.

Little Hurricane
Voor het Amerikaanse duo begon het allemaal met een gedeelde liefde voor de blues. Anthony ‘Tone’ Catalano en Celeste ‘C.C.’ Spina leerden elkaar kennen via Craigslist en al snel debuteerden ze zelf met Homewrecker. Indie bluesrock in de geest van dat andere blues-koppel, The Black Keys. Little Hurricane heeft twee jaar lang gewerkt aan opvolger Gold Fever, en dat hoor je. Het tweetal speelde de afgelopen jaren op steeds grotere podia en festivals, wat hen motiveerde om grotere nummers te schrijven. De viezige blues heerst ook op het tweede album, maar is toegankelijker en grootser geproduceerd dan het debuut. Op 29 april komt het duo naar Groningen voor een optreden op de Rhythm & Blues Night!