<script> <style>

HBF(Holland Blues Festival Grolloo - 13/14/15 Juni 2024  Crossroads Festival Bonn(BRD) Ledffoot - 10/05/2024 - Olst • Bluespeer 17 18 19 MEI '24 • NOT THE ROLLING STONES (UK) - zondag 26 mei 2024 Heino • Jam-Session Heino 21 April/12 Mei 2024 • THE MUDD FOOTE (USA) | zaterdag 14 september Heino • SUGARIFF, funky rockband uit Arnhem | zaterdag 09 november Heino •

Rhythm & Blues Night - Zaterdag 29 april 2017

Dit zijn de eerste vijf namen voor Rhythm & Blues Night 2017:

Walter Trout
Walter Trout is een bluesrocker in hart en nieren. Onlangs breidde Trout zijn omvangrijke oeuvre uit met het album ‘Battle Scars’. Hoewel bluesrock nog steeds de rode draad vormt, maakt hij dit keer ook uitstapjes naar de roots van de countryblues. De albums van Trout dampen van opwinding en zijn live-shows zijn steevast een sensatie. Gisteravond stond Trout nog in een overvolle Grote Zaal en op 29 april komt hij terug naar de Rhythm & Blues Night!

Booker T
De meest fameuze artiest in de geschiedenis van de soulmusic, Booker T, komt in 2017 naar de Rhythm & Blues Night! Uit liefde voor hun orginele soulmusic treedt de onvermoeibare Booker T weer op en brengt hij opzwepende soul-grooves ten gehore alsook de grote hits die hij scoorde met o.a. Otis Redding en Sam and Dave.

Nikki Hill
‘The New Queen Of Rock ‘n Roll’ of ‘The Southern Fireball’ zijn prachtige bijnamen voor deze fantastische roots-, rocking-, en souldame Nikki Hill. Hill is fysiek klein van formaat, maar haar stembereik is indrukwekkend te noemen. Als tiener begon de funk en soul in haar bloed te stromen en later op high school de punk. Prima ingrediënten voor haar sound met een stevige bite en rockinvloeden. Van grote invloed op deze sound zijn Little Richard, The Quasar Of Rock, maar ook Otis Redding, Chuck Berry en ga zo maar door. Live is Nikki Hill al net zo’n sensatie.

Joan Osborne
Joan Osborne is een Amerikaanse singer-songwriter maar ook een indrukwekkende en gepassioneerde performer. Ze heeft terecht een reputatie opgebouwd als een van de grote stemmen van haar generatie. Osborne maakt muziek met een mix van pop, bluesy rock en pure soul. Ze is vooral bekend van de wereldhit ‘One Of Us’ uit 1995, van haar debuutalbum ‘Relish’. Osborne is een multi-platina verkopende artiest en heeft maar liefst zeven Grammy’s op haar naam staan. Inmiddels heeft ze al veel albums uitgebracht en blijft ze intensief touren. Op zaterdag 29 april komt ze naar Groningen voor een optreden op de Rhythm & Blues Night!

Avery & Sunshine
De Amerikaanse soulzangeres Avery*Sunshine staat bekend om haar meeslepende eerlijke teksten over stralend optimistische thema’s verpakt in een sprankelende liveshow. Met haar speelse mix van gospel, jazz, R&B, soul, haar ontwapenende glimlach en die fenomenale loepzuivere zwoele stem weet Avery*Sunshine ieder publiek voor zich te winnen. Een feest voor oor en oog maar vooral de ziel.


Rhythm & Blues Night
Zaterdag 29 april 2017
20.00 uur
De Oosterpoort
€ 39,50 (excl. € 3,10 servicekosten)
Kaartverkoop via website, kassa De Oosterpoort (Trompsingel 27), Plato en Ticketmaster