<script> <style>

HBF(Holland Blues Festival Grolloo - 13/14/15 Juni 2024  Crossroads Festival Bonn(BRD) Ledffoot - 10/05/2024 - Olst • Bluespeer 17 18 19 MEI '24 • NOT THE ROLLING STONES (UK) - zondag 26 mei 2024 Heino • Jam-Session Heino 21 April/12 Mei 2024 • THE MUDD FOOTE (USA) | zaterdag 14 september Heino • SUGARIFF, funky rockband uit Arnhem | zaterdag 09 november Heino •

TakeRoot Festival

Datum: za 10 september 2016 Tijdstip: 16:00
Locatie:De Oosterpoort Groningen
Welkom bij TakeRoot.nl


Authentiek, bezield en recht uit het hart. En Amerikaans. Dat is de muziek die je al sinds 1998 hoort op TakeRoot. Het festival is inmiddels uitgegroeid tot een begrip op gebied van roots en americana. Zo’n twintig acts maken verspreid over vijf podia hun opwachting en of het nou een intieme singer-songwriter is, een swingende alt-country groep of een band die de volumeknoppen op tien zet, ze laten allemaal het eerlijke en onversneden geluid van Amerika horen. Songs over de ups en downs van het leven. TakeRoot is een must voor iedereen die houdt van muziek met een ziel, gespeeld door muzikanten met een verhaal.
The Jayhawks maken dit jaar een rentree op de Europese podia en doen daarbij TakeRoot aan. Ook Sam Beam (Iron & Wine) and Jesca Hoop zijn toegevoegd aan de line-up. Twee gerenommeerde artiesten die sinds kort samen duetten zingen in onvervalste countrystijl. Verder bevestigen we de komst van Barna Howard, Ben Miller Band, JP Harris & The Tough Choices, Karl Blau en Christopher Paul Stelling.
Er zullen zo’n twintig acts spelen op TakeRoot, binnenkort worden meer namen bekend gemaakt. Houd deze website in de gaten of volg ons via de sociale media!
TakeRoot, het ‘festival for past, present and upcoming American music’, presenteert de volgende namen (tot nu toe) voor de editie van 2016: The Jayhawks, Sam Beam (Iron & Wine) and Jesca Hoop, Barna Howard, Ben Miller Band, JP Harris & The Tough Choices, Karl Blau en Christopher Paul Stelling!

Programma:

The Jayhawks
De indringende songs van zanger/gitarist Gary Louris en de immer fraaie samenzang maken dat The Jayhawks al zo’n dertig jaar aan de top van de americana staan. Halverwege de jaren ’80 werd de band opgericht in Minneapolis. De doorbraak kwam in 1992 met de plaat ‘Hollywood Town Hall’, een verzameling songs die soms stevig rocken maar die ook hier en daar de tijd even doen stilstaan. The Jayhawks toeren sindsdien met grote regelmaat en dit jaar brengt de band haar negende studio-album ‘Paging Mr. Proust’ uit.
Sam Beam (Iron & Wine) and Jesca HoopSam Beam – alias Iron & Wine – staat bekend om zijn doorleefde songs die hij met veel passie over het voetlicht brengt. Jesca Hoop is in Europa misschien iets minder bekend, maar haar vijf platen bezorgden de zangeres in de Verenigde Staten een stevige reputatie. Toen Sam Beam op zoek was naar iemand om samen mee te componeren en in klassieke countrystijl duetten te zingen, stuitte hij op Jesca. Het resultaat is de prachtplaat ‘Love Letter for Fire’.
Barna Howard
“Rijpe, tijdloze songs met echo’s van Kris Kristofferson, Townes Van Zandt en John Prine”, de Britse krant The Guardian heeft mooie woorden over voor de Amerikaanse zanger Barna Howard. De songs van Barna Howard zitten vol poëzie en melodieën waar je stil van wordt.
Ben Miller Band
Een onwaarschijnlijke combinatie van gedreven bluegrass en prettig rammelende bluesrock, dat is wat je mag verwachten van de Ben Miller Band. Het fundament staat als een huis. Daaroverheen liggen traditionele akoestische instrumenten als banjo en mandoline gedrapeerd die moeiteloos combineren met de snoeiharde klanken van de elektrische gitaar.
JP Harris & The Tough Choices
Goudeerlijke countrymuziek, daarin grossiert J.P. Harris. Songs waarin hartzeer en humor naast elkaar wonen. J.P. Harris formeerde zijn band The Tough Choices. Hun meest recente plaat ‘Home Is Where The Hurt Is’ laat opnieuw onvervalste country horen, rauw en recht uit het hart.
Karl Blau
‘Introducing Karl Blau’ is de ietwat misleidende titel van de meest recente plaat van de zanger en multi-instrumentalist uit Anacortes, Washington. Blau heeft immers al ruim veertig albums op zijn naam staan. TakeRoot introduceert graag Karl Blau, die een royale greep uit zijn rijke repertoire zal serveren.
Christopher Paul StellingChristopher Paul Stelling combineert oude blues, Americana, folk en gospel. Hij is een echte troubadour die bijna altijd onderweg is. In zijn nummers vertelt hij verhalen die nog nooit eerder zijn verteld. Met zijn gitaar onder de arm heeft hij al reizend een reputatie opgebouwd als bijzondere en bevlogen performer.
Lees meer op takeroot.nl!
Helaas moet Nikki Lane haar Europese tour in september afzeggen, zij zal dus niet spelen op TakeRoot 2016.
In totaal zullen zo’n twintig acts spelen op het festival. Meer namen worden spoedig bekend gemaakt, volg ons via onze website, Facebook & Twitter.

Bestel nu tickets

Geen opmerkingen: