<script> <style>

HBF(Holland Blues Festival Grolloo - 13/14/15 Juni 2024  Crossroads Festival Bonn(BRD) Ledffoot - 10/05/2024 - Olst • Bluespeer 17 18 19 MEI '24 • NOT THE ROLLING STONES (UK) - zondag 26 mei 2024 Heino • Jam-Session Heino 21 April/12 Mei 2024 • THE MUDD FOOTE (USA) | zaterdag 14 september Heino • SUGARIFF, funky rockband uit Arnhem | zaterdag 09 november Heino •

New Blues Festival Assen

Zaterdag 8 oktober 2016
Aanvang: 17:00
Einde: 01:00*


In samenwerking met Bluesstichting Assen presenteert De Bonte Wever: New Blues Festival Assen!

Line up


Sven Hammond
Deze band is al actief sinds 2006 en maakt rhythm-and-blues-, soul- en jazzmuziek. Bandleider is toetsenist Sven Figee. Figee trad eerder al op met onder meer Anouk en Di-rect. Het album The Marmalade Sessions uit 2009 werd genomineerd voor een Edison Jazz Award en de band was o.a. te gast in De Wereld Draait Door en op het North Sea Jazz Festival.
Figee is een gelukkig muzikant. Logisch ook want hij heeft vier geweldige troefkaarten in handen. Zanger Peroti geeft de songs met haast speels gemak een ongekende intensiteit, diepte en swagger. Daarbij heeft hij een droomritmesectie met de groove-koningen Kroon en Gaddum. Voeg daarbij de werkelijk sublieme riffs en melodielijnen van gitarist Eijmaal aan toe en u begrijpt het geluid van Figee.

DVL Ft. Guy Forsyth & The Hoax
DVL is een collaboratie tussen de in Austin Texas wonende bluesgrootheid Guy Forsyth en de Engelse blues hall of famers Jon Amor, Robin Davey en Mark Barrett. Allen leden van The Hoax. Gezamenlijk brengt dit kwartet een ode aan de helaas veel te korte carrière van de invloedrijke Amerikaanse blueszanger Lester Butler en zijn band The Red Devils.


The Red Devils (1988-1994) staan bekend om hun legendarische live debuutalbum ‘King King’ dat werd opgenomen en geproduceerd door de beroemde producer Rick Rubin. Deze plaat en samenwerking opende vele deuren voor de band zoals samenwerkingen met wereldartiesten als Mick Jagger en Johnny Cash. Met hun pure blues zonder franjes en Lester’s overtuigende Chicago-style bluesharpspel wist de band in korte tijd veel fans achter zich te scharen en een populaire act in zowel de VS als Europa te worden. Met jammer genoeg maar één plaat, een EP
en een aantal nummers opgenomen met Mick Jagger en Johnny Cash wist de band een onuitwisbare indruk te maken in de blueswereld die tot op de dag van vandaag nog te merken is.

Op het New Blues Festival Assen is plaats voor diverse bands met diverse bluesstijlen. In de komende tijd zullen er nog meer (internationale) topacts aan de line-up worden toegevoegd.

Tickets
Min. leeftijd 18 jaar
Bijzonderheden Prijs p.p.
Normaal € 25,00 (kaartverkoop start 1 april 2016)
Kaarten zijn tevens verkrijgbaar bij de VVV Assen en bij Warenhuis Vanderveen/ CD-afdeling
Avondkassa € 27,50
Toeslag Hotelgasten Indien u een all-in hotelarrangement reserveert heeft u tevens vrij toegang tot deze avond

Reserveringskosten Per reservering
Online/ telefonisch € 6,50
Voorverkoop receptie   -

Zaalopstelling  staan- en zitplaatsen (niet te reserveren) 
Locatie Plaza en de Caféstraat

Geen opmerkingen: